ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


Απώλεια Βάρους

Στόχος: Επίτευξη και διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου (π.χ. ηλικία, ύψος, φύλο, κληρονομικότητα, ατομικό ιστορικό βάρους, κ.ά.)
Εάν είναι απαραίτητο να χάσετε βάρος, ο επιστήμονας διαιτολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε μαζί ένα εξατομικευμένο διαιτολόγιο απώλειας βάρους που να ακολουθεί τους κανόνες της Μεσογειακής Διατροφής (και σε συνδυασμό με οδηγίες για άσκηση για όσους επιθυμούν να ασκούνται ερασιτεχνικά). Επιπλέον, εάν σκέφτεστε να κάνετε βαριατρική επέμβαση για την αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας, ο διαιτολόγος σε συνεργασία με το γιατρό σας, μπορεί να σας προετοιμάσει για το πρώτο διάστημα μετά την επέμβαση, ώστε να είστε ασφαλής για το είδος και την ποσότητα των γευμάτων σας, μια και το στομάχι μετά από μια τέτοια επέμβαση είναι ιδιαιτέρως μικρό και αποτελεί πρόκληση η πρόσληψη της σωστής ποσότητας όλων των θρεπτικών συστατικών.

Αύξηση Βάρους

Στόχος: Επίτευξη και διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου (π.χ. ηλικία, ύψος, φύλο, κληρονομικότητα, ατομικό ιστορικό βάρους, κ.ά.)
Εάν είναι απαραίτητο να βάλετε βάρος, ο επιστήμονας διαιτολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να εντάξετε στο διαιτολόγιό σας τροφές πλούσιες σε θερμίδες και ποιότητα, για να πετύχετε την αύξηση βάρους που επιθυμείτε, ενώ είναι υπό παρακολούθηση οι δείκτες υγείας, ώστε η αύξηση βάρους να μην επιφέρει αρνητικές αλλαγές στην υγεία του σώματος.

Συντήρηση Φυσιολογικού Βάρους

Στόχος: Ημερήσια κάλυψη διατροφικών αναγκών
Εάν επιθυμείτε να τρώτε έξυπνα, υγιεινά και να διατηρείτε το βάρος σας εντός των επιθυμητών ορίων, ο επιστήμονας διαιτολόγος μπορεί να σας ξεκαθαρίσει το τοπίο, μια και πολλά γράφονται και ακούγονται για την υγιεινή διατροφή, χωρίς να είναι απαραίτητα και όλα σωστά. Μπορείτε να μάθετε να διαβάζετε σωστά τις διατροφικές ετικέτες, να επιλέγετε σωστά σε ένα εστιατόριο, να μαγειρεύετε υγιεινά και οικονομικά στο σπίτι σας και βέβαια να μη χάνετε τη σωστή σειρά σας στο χώρο της εργασίας σας.

Παθολογικές Καταστάσεις

Στόχος: Κάλυψη των διατροφικών αναγκών των ατόμων που πάσχουν από κλινικές παθήσεις (π.χ. σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά, γαστρεντερικά, ηπατικά, νεφρικά προβλήματα, διατροφικές αλλεργίες, κ.ά.)
Εάν πάσχετε από σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα ή υπέρταση, ο επιστήμονας διαιτολόγος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπευτικής ομάδας, καθώς μπορεί να σας συμβουλέψει για τις τροφές που είναι καλό να εντάξετε στο διαιτολόγιό σας, οι οποίες προάγουν την καλή υγεία, χωρίς να στερηθείτε τη γεύση και την ισορροπία στη διατροφή. Αντίστοιχα, εάν έχετε γαστρεντερολογικά προβλήματα, παράλληλα με τις ιατρικές οδηγίες, ο διαιτολόγος μπορεί να εξειδικεύσει περαιτέρω τις διατροφικές επιλογές σας, ώστε να τρώτε με ποικιλία και φαντασία, μια και η τήρηση αυστηρών οδηγιών μπορεί εύκολα να μετατρέψει το διαιτολόγιο μας σε ένα μονότονο και βαρετό πρόγραμμα.

Παιδική-Εφηβική Παχυσαρκία

Στόχος: Θεραπεία παχυσαρκίας σε παιδιά και εφήβους - επίτευξη και διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους
Δυστυχώς στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα υψηλό το ποσοστό των υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών και εφήβων. Ο επιστήμονας διαιτολόγος μπορεί να αλλάξει ριζικά τις λανθασμένες διατροφικές συνήθειες των παιδιών σας μέσα από ευχάριστα και διασκεδαστικά μαθήματα διατροφής, στα οποία τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν την υγιεινή διατροφή και γενικότερα τον ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Διατροφικές Διαταραχές

Στόχος: Αλλαγή διατροφικής συμπεριφοράς
Ειδικά στην εφηβεία είναι πιθανό να αναπτυχθούν διαταραγμένες συμπεριφορές σχετικά με το φαγητό. Εάν πάσχετε από διαταραχές στη λήψη τροφής, όπως νευρογενής ανορεξία ή βουλιμία, ο επιστήμονας διαιτολόγος σε συνεργασία με τον ψυχολόγο μπορεί να σας βοηθήσει να οργανώσετε καλύτερα τη σκέψη σας και να θέσετε τις βάσεις για μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Εάν πάσχουν τα παιδιά σας, τότε ο διαιτολόγος σε συνεργασία πάντα με τον ψυχολόγο, είναι σε θέση να κατευθύνει κατάλληλα πρώτα εσάς – τους γονείς – με τον πιο ορθολογικό τρόπο αντιμετώπισης αυτής της πάθησης αλλά και άμεσα τα ίδια τα παιδιά με ριζική αλλαγή των λανθασμένων διατροφικών συνηθειών τους.

Εγκυμοσύνη-Θηλασμός

Στόχος: Κάλυψη διατροφικών αλλαγών μητέρας/βρέφους
Στην εγκυμοσύνη οι ανάγκες του σώματος σε φυλλικό οξύ αυξάνονται και ο επιστήμονας διαιτολόγος μπορεί να σας εκπαιδεύσει διατροφικά ώστε να γνωρίζετε ποιές τροφές και σε ποια ποσότητα καλύπτουν τις ανάγκες σας, για να αποφύγετε πιθανά προβλήματα στο έμβρυο από την έλλειψη μακρο- και μικροθρεπτικών συστατικών. Αντίστοιχα στο θηλασμό οι ανάγκες της μητέρας είναι αυξημένες και ιδιαίτερα οι ανάγκες σε σίδηρο, βιταμίνη D και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Την περίοδο που η μητέρα θηλάζει, καλό είναι να αποφεύγονται αυστηρές, ανορθόδοξες δίαιτες. Είναι σημαντικό για τη μητέρα να τρέφεται σωστά για να είναι σε θέση να στηρίξει απόλυτα τη διατροφή του βρέφους.

Αθλητική Διατροφή

Στόχος: Κάλυψη αθλητικών διατροφικών αναγκών πριν, κατά τη διάρκεια και στο τέλος των προπονητικών περιόδων
Εάν είστε αθλητής και θέλετε να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας, ο επιστήμονας διαιτολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας και να βελτιώσετε τους χρόνους σας. Εάν, για παράδειγμα, είστε μαραθωνοδρόμος οι ανάγκες σας την περίοδο των προπονήσεων αυξάνονται σημαντικά αλλά και εάν είστε απλός δρομέας που απολαμβάνετε το τρέξιμο με το σκύλο σας, μπορείτε και πάλι να μάθετε τι χρειάζεται το σώμα σας για να αποδίδει καλύτερα, χωρίς να στερείστε τις αγαπημένες σας τροφές.

Ανθρωπομετρήσεις

Ανθρωπομετρήσεις: Μέτρηση βάρους, ύψους, περιφέρειας μέσης, λεκάνης, βραχίονα, δερματοπτυχές.


Λιπομέτρηση: Μέθοδος μέτρησης του ολικού σωματικού λίπους Βασίζεται στην εφαρμογή μικρής έντασης εναλλασσόμενου ρεύματος στο ανθρώπινο σώμα και στη μέτρηση της αγωγιμότητάς του. Το αποτέλεσμα ερμηνεύεται με βάση μαθηματικούς τύπους και εξαρτάται από την περιεκτικότητα των ιστών σε νερό και ηλεκτρολύτες.


Μέτρηση βασικού μεταβολισμού: Μέθοδος μέτρησης του ολικού σωματικού λίπους Βασίζεται στην εφαρμογή μικρής έντασης εναλλασσόμενου ρεύματος στο ανθρώπινο σώμα και στη μέτρηση της αγωγιμότητάς του. Το αποτέλεσμα ερμηνεύεται με βάση μαθηματικούς τύπους και εξαρτάται από την περιεκτικότητα των ιστών σε νερό και ηλεκτρολύτες.

Βρεφική/Παιδική Διατροφή

Η διατροφή στη βρεφική και στην πρώτη παιδική ηλικία φαίνεται ότι είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού, των διανοητικών ικανοτήτων του και γενικά του γενετικού δυναμικού του. Επιπλέον, στην παιδική ηλικία διαμορφώνονται κατά κύριο λόγο οι διατροφικές μας συνήθειες, οι οποίες επηρρεάζονται ιδιαίτερα από το περιβάλλον στο οποίο ζουν και αναπτύσσονται τα παιδιά. Στην ευαίσθητη αυτή ηλικία, ο επιστήμονας διαιτολόγος μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, καθώς μπορεί να εκπαιδεύσει – να μάθει – το παιδί σας να τρέφεται σωστά μέσα από ευχάριστες συνεδρίες. Στις συνεδρίες αυτές τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν την υγιεινή διατροφή και να την εφαρμόζουν στην καθημερινότητά τους χωρίς να νιώθουν καταπίεση.

Διατροφή Ενηλίκων

Ο προσδόκιμος χρόνος επιβίωσης έχει αυξηθεί τον τελευταίο αιώνα. Ένας από τους λόγους που φαίνεται να παρατείνονται τα χρόνια ζωής, είναι η υγιεινή διατροφή. Η ενήλική ζωή είναι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της ζωής μας, στο οποίο ουσιαστικά «επενδύουμε» για την καλή υγεία μας στα γεράματα. Εάν επιθυμείτε να τρώτε έξυπνα και υγιεινά, ο επιστήμονας διαιτολόγος μπορεί να σχεδιάσει για εσάς ένα εξατομικευμένο πλάνο διατροφής με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες σας και να βελτιώσει τους δείκτες υγείας σας. Η διατροφική εκπαίδευση μπορεί να περιλαμβάνει οδηγίες σχετικά με την προετοιμασία υγιεινών γευμάτων για το χώρο της εργασίας σας, τη σωστή ανάγκωση των διατροφικών ετικετών, τη σωστή επιλογή γευμάτων σε ένα εστιατόριο, το οικονομικό και υγιεινό μαγείρεμα, τη σύνταξη διαιτολογίων ανάλογα με τη φυσική σας δραστηριότητα, την πρόληψη νοσημάτων φθοράς, την ασφάλεια κατά τη χρήση των τροφίμων κ.ά.

Διατροφή στην Τρίτη Ηλικία

Παρά την αύξηση του προσδόκιμου χρόνου επιβίωσης, τα επιπλέον χρόνια δεν είναι για όλους χρόνια ποιοτικής ζωής. Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι έχουν αυξημένες ανάγκες σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά. Επίσης, εάν ακολουθούν κάποια φαρμακευτική αγωγή είναι πιθανό να πρέπει να αποφύγουν κάποιες τροφές ή να πρέπει να ακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα διατροφής για κάποια πάθηση. Ο επιστήμονας διαιτολόγος μπορεί να συντάξει για εσάς ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο που να πληρεί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται στην Τρίτη ηλικία. Επιπλέον, εάν είστε υπεύθυνος για τη διατροφική φροντίδα ενός ηλικιωμένου ατόμου, ο διαιτολόγος μπορεί να σας καθοδηγήσει σωστά, ώστε να φροντίσετε το αγαπημένο σας πρόσωπο με ασφάλεια.

Επικοινωνία

  • Διεύθυνση: Κέας 69 & Γαρυττού 71Α, Χαλάνδρι 15234
    1ος όροφος (δίπλα στο μετρό Χαλάνδρι)
  • Email: info@clinicaldietitian.gr
  • Website: www.clinicaldietitian.gr
  • Τηλέφωνο: 210 63 98 905
  • Κινητό: 698 79 21 651

Τελευταία Άρθρα

Νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Εάν θέλετε να λαμβάνεται το newsletter του clinicaldietitian.gr σε μηνιαία βάση, δεν έχετε παρά να στείλετε e-mail στο info@clinicaldietitian.gr